Mangrove swamps are among the least appreciated areas worldwide, and certainly in Pacific Guatemala. But a visit to the mangroves reveals fascinating secrets and exerts an unexpected influence on our daily diets back home. The 800 square miles of mangrove in Pacific Guatemala prevent erosion and protect the coastline from storms. They support a food chain that begins at the microscopic level and ends with humans eating fish and shrimp. Researchers believe that two thirds of the world's fish populations depend on mangrove ecosystems during at least one stage of their lives. Today, community activists and local governments are acting to reverse and prevent habitat destruction, as increasing numbers of nature lovers come to see the many birds and animals of the mangroves. We took a sunrise cruise through the Mangroves. It was unbelievable.
Los pantanos de mangle se encuentran entre las regiones menos valoradas del mundo. No hay duda de que esto es verdad en el Pacífico Guatemala. Pero una visita a los manglares revela secretos fascinantes y ejerce una influencia inesperada sobre nuestras dietas en casa. Los casi 1,300 kilómetros cuadrados de manglares en el Pacífico Guatemala impiden la erosión y protegen la costa de tormentas. También apoyan una cadena de nutrición que comienza a nivel microscópico y termina con seres humanos que ingieren pescado y camarón. Los investigadores creen que dos tercios de las poblaciones de peces del mundo dependen de los ecosistemas de manglares durante al menos una etapa de sus vidas. Hoy en día, activistas comunitarios y gobiernos locales intentan revertir e impedir la destrucción del hábitat, mientras que cantidades cada vez mayores de amantes de la naturaleza visitan los manglares para observar los pájaros y otros animales
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